onsdag 30 september 2009

Talgoxe

Tagit det lugnt några dagar med endast kortare släpp med Tuva, och få så göra någon dag till. Tuva har fått något under underkäken mot halsen, kan vara någon skada eller att det har stuckit in någon kvist eller nått. Tuva visar inget utan det har varit fart hela tiden, upptäckten av en svullnad blev mer påtaglig när hon var in och fick sin vaccination. Blev att beställa tid då hos veterinären för undersökning och provtagning.
Så nu har Tuva fått antibiotika och antiinflammatoriskt medicin, tagit det ett par dagar nu helt utan problem – hon bara sväljer. Det känns som svullnaden blir allt mindre – från upptäckten - så det är bara att hoppas att det räcker.
Var till jakttorpet idag och gick en mycket kort sväng med Tuva, två järpar såg jag på den turen. Men de har en väldans förmåga att vända in i de täta snåren, helt hopplöst att komma åt dem.
Innan jag lämnade torpet gick jag en sväng runt det, och det var någon som knackade på fönstret. Stannade upp och fick se en talgoxe sitta och knacka på rutans kant, mot fönsterbågen på den övre våningen. Gick in och lämnade dörren öppen och hjälpte den instängda fågeln att komma ut i det fria.

2 kommentarer:

  1. Tuva får krya på sig! Vicken söt oxe! :-) /rm

    SvaraRadera
  2. Tur att du kom till torpet och kunde hjälpa talgoxen. Du är alltid en hjälpande vän till alla som befinner sig i nöd./K.T.

    SvaraRadera