fredag 2 juli 2010

Kvällsmålet

En sväng till skogens natur och vatten för att rasta hundarna. Först blev det en sväng till ett jakttorp för att se till att inget där hänt, inget hade hänt:)
Det blev en sväng med hundarna i skogsterrängen, som för övrigt är knastertorrt på de flesta markavsnitten. Men visst fanns det något lerdike där hundarna for i, lerbad är det bästa som finns...
Därifrån så bar det av till sjön och ett renare bad för hundarna erbjöds. De gillar verkligen att bada, ingen rädsla för vatten alls, men det är ju apporterande hundar båda land och vatten.
På hemvägen stannade jag till vid en liten bäck där jag förra året lyckades fånga några bäcköringar. Metspöet plockades fram och mask på kroken.
Visst blev det napp, men upp kom en liten abborre. Ytterligare tre små borrar bärgades i den lilla bäcken. Så med fyra små abborrar så var kvällsmålet givet. Stekt abborre av den mindre sorten och lite knapriga, gott...
Förklaringen till att abborren kommit till bäcken är troligen en översvämning uppströms, en mindre väg gav vika för vattentrycket.
Vatten som då fyllde den lilla bäcken till en mindre å.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar