Ja, så har då en dag, och åter en dag förflutit. Varmt och skönt och skönt har det varit, en kväll som är underbar. Nyligen snaskat i mig kvällsmåltiden, lunchen var av vegetarisk art med potatis, morot, fänkål, blomkål och stjälkselleri vilket var gott då. Men till kvällen så var det mattorka av idéer av mat för kvällsmåltiden.
Men sen kom jag på att hundarna behöver svalka sig i lite vatten och då var matfrågan också löst för kvällen, abborre och mer omega3:)
När blir det för mycket?:)
Mask hämtades på det vanliga stället vid trädgårdsföreningen, de värnar om alla gamla växter som bör bevaras för framtiden - blir nya varje år som hittas och bevaras.
Åkte till samma ställe som gårdagen, och det fanns några kvar.
Tillagningen av dessa läckerheter blev inte som föregående borrar.
En varm stekpanna sedan smör i den och sedan i med borrarna för en häftig bryning. Släck stekningen med grovsalt, pannan lika varm, låt det värma en stund. Häll på vatten och koka färdig dem i detta heta saltvatten, synes tydligt när benen släpper från det köttiga goda.
Här servrerades abborrarna med potatis och bönor, haricoverts. Bör väl nämna att ett glas rött var inte helt fel till maträtten:))
5 veckor sedan
Rött vin till fisk? brukar vara vitt till fisk man tager vad man har
SvaraRaderaGår lika bra me en röd, tyck ja...
SvaraRadera