torsdag 7 maj 2009

Tillagningsanvisning

Vaknade till ett dåligt väder, varit minusgrader under natten. Dagen varit blåsig o regning, inge skönt. Men det resulterade i att jag äntligen städat o kört bort en hel del till återvinningsstationen.
Lite grejer som kördes ut till jakttorpet han jag också med. Väl där var jag och tittade till gamla foderautomater och då fick Tuva söka lite i min närhet – det händer mycket i naturen nu, som behöver lugnet så det blir till att var försiktig.Skriver lite om mat idag med – så fram med trasan o torka av skrivbordet.
Har förstått att det är finess med tillagningsanvisning, så här kommer en kort version.

Knaperstekt potatis med älgfärsbiff med sky och lite hackad gräslök/citronmeliss på.
Koka potatis av fast sort, skiva den och stek i lite olivolja.
Älgfärsbiffen tillagas av – ca. fem hekto älgfärs, ett ägg, en matsked olivolja, två matskedar vatten – tillsätt salt och mald chilipeppar efter smak.
Blanda färsen med ingredienserna i en bunke, blanda väl tills den blir skapligt fast. Dela den i fyra delar och forma till fyra älgfärsbiffar.
Stek i olja och lite smör, fyra till sex minuter på varje sida. Eller känn efter fastheten när de är genomstekta, eller så ni vill ha dem :-)Kvällstiden blev det till att vårda – jaget – medelst en stunds meditation:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar