fredag 28 maj 2010

Järpbröst

Länge sedan det blev skrivet om mat på sidan, men nu kommer det lite.
Järpbröst med ugnsstekta potatishalvor, grön sparris och syltad kantarell.

Järpbrösten är inte stora men goda, kryddade med salt och vitpeppar.


Här trancherat för servering.

Potatishalvorna som är förkokade, sätts in i ugnen mot slutet och värmen höjes för stekning. Järpbrösten tas ur ugnen och får vila under tiden. Sparrisen kokas en kort stund i saltat vatten.

Serveras med syltad kantarell och lite kryddad sky. Därtill till den vackraste ögonfröjdande vackra sommarblomsterbuketten.


Glöm inte den goda drickan…

4 kommentarer:

  1. Det såg verkligen urgott ut!
    Du borde ta dej jobb som kock någonstans
    //Maria

    SvaraRadera
  2. Så blir det med lite skogsfågeljakt, det blir nån bit över - fint på bordet o gott i magen...

    SvaraRadera
  3. Det såg ju verkligen gott ut! Här blev det pasta med svamp och creme fraiche. /rm

    SvaraRadera
  4. Låter smaskens de me, ska prova något sådant...
    titta på blomstren - jättefina...

    SvaraRadera