fredag 10 september 2010

And

Kvällsmålet idag blev en bit av en and. Ett andbröst på en bädd av gul svampgräddsås (kantarell) och potatis, morot, stjälkselleri och syltade kantareller och därtill enbärsrisdricka. Enbärsris med enbär på...

And är en läckerhet på tallriken. Rätt tillvaratagen vid jakten och så tillagad till måltidstallriken. Svamp och dricka av enbär/enbärsris är hämtade även de under jaktturerna i skog och mark.
Extra godis när den största delen hämtats själv från naturen.
GodisGott...

2 kommentarer:

  1. Jag håller med, det är något speciellt med känslan då man inmundigar egna bedrifter så att säga:)
    Enbärsdricka lät spännande, har du något recept att dela med dig av?

    SvaraRadera
  2. Har inget speciellt recept. det går att göra på enbärsris eller enbär. Jag väljer små fina kvistar med enbär på - känns för mej något bättre med bären med. Humlen hämtade jag vid odlarföreningen som har som mål att spara gamla växter. Har väl i lite mer humle än vad som står i recepten. Pressar saften ur en citron till drickat och några matskedar honung. Humlen, citron och honung gör det hela mer hållbart - eller så är det bara en känsla jag har...

    sök på nätet efter enbärsdricka...

    SvaraRadera